F

<

Onbreekbaar

Nieuwe regeling kentekenplaten

Wie zijn kentekenpapieren is kwijtgeraakt hoeft binnenkort geen nieuwe kentekenplaten met een zogeheten duplicaatcode aan te schaffen.

Dat is een kleine cijfertoevoeging, meestal een kleine 1, die ook op de kentekenpapieren vermeld wordt. Bij verlies van een kentekenbewijs of kentekenplaat moesten altijd beide vernieuwd worden. En allebei kregen dan een duplicaatcode. In ons land rijden tienduizenden auto’s met een cijfertje 1, 2 of zelfs al 7 op de kentekenplaat.

De koppeling is ooit ingevoerd in de strijd tegen het misbruik van gestolen of verloren kentekenplaten en -bewijzen.

Splitsen
Helaas kost het voertuigeigenaren wel extra geld en extra rompslomp. Om dat te veranderen gaat de RDW in september 2008 deze duplicaatcode splitsen naar een duplicaatcode voor het kentekenbewijs en een duplicaatcode voor de kentekenplaten.

In de praktijk hoef je bij verlies van je kentekenbewijs dus geen nieuwe kentekenplaten meer te regelen. Andersom geldt ook wanneer je een kentekenplaat bent verloren, je ook geen nieuwe papieren hoeft aan te vragen.

Zoek
Dan raakten de papieren zoek en moesten er direct al nieuwe kentekenplaten worden aangemaakt.
Volgens de RDW kwam het dikwijls voor dat kentekenbewijzen van splinternieuwe auto’s al een duplicaatcode  1 op de kentekenplaten kregen.

Mogelijkheden
Als u met de juiste bescheiden 1 of 2 "beschadigde" kentekenplaten ter vervanging aanbied, krijgt u hiervoor 1 of 2 nieuwe kentekenplaten zonder duplicaatcode, maar bij verlies of diefstal van 1 kentekenplaat heeft u altijd de kosten van twee kentekenplaten met een actuele duplicaatcode.

Wat zijn de kosten voor de kenteken-eigenaar?
Minimaal 2 tijdelijk kentekenplaten platen laten maken plus 2 vervangende
kentekenplaten bestellen a € 15,-(standaard geperst) of  € 17,50 (luxe uitvoering) per plaat voor de auto, plus 1 plaat voor een eventuele caravan e.d. Inclusief het bellen, regelen, het opofferen van kostbare vrije tijd, kost dat € 60,- A € 85,- of meer.

Wat moet ik doen bij vermissing of diefstal van mijn kentekenbewijs of kentekenplaten?

Kenteken opnemen in online register gestolen auto's.

Steeds vaker duplicaat van kenteken uitgereikt.

Diefstal kenteken kan drama betekenen.

Crimineel gek op kenteken.

Gestolen kentekenplaten.

16 September 2008 "In Rotterdam en omgeving verdwijnen steeds meer nummerplaten van auto's. Dit jaar zijn er in de eerste vijf maanden al 725 gestolen. In dezelfde periode vorig jaar ging het om 638 kentekenplaten. Dat liet de politie Rotterdam-Rijnmond dinsdag weten. In totaal doen autobezitters in deze regio per jaar ongeveer 1700 keer aangifte van verdwenen kentekenplaten. De politie heeft geen idee waar ze blijven. Slechts 10 procent komt weer boven water. Ze vermoedt dat ze meestal worden gebruikt voor onbetaald tanken en voor valse nummerplaten op een gestolen auto." Bron: AD

17 September 2008 "In de Rotterdamse regio steeg het aantal aangiftes in twee jaar tijd met 20 procent." - "Opvallend is dat volgens Rotterdamse cijfers slechts 10 procent van de gestolen kentekenplaten opduikt bij misdrijven. 90 procent wordt nooit teruggevonden, ook niet bij de grote acties waarbij tientallen kentekens worden gescand. De politie probeert te achterhalen waar de gestolen kentekens blijven." Bron: AD

10 procent: "Criminele tweedehans autoverkopers".
90 procent "nooit gesignaleerd?" - "Werkwijzen bij autodiefstallen" - "Camera scant kenteken bij grens".

Bij het leasen van een auto kan bijv. het navolgende in de algemene voorwaarden zijn opgenomen:
Bij verlies of vermissing van het kentekenbewijs of ieder deel daarvan, is ... genoodzaakt de kosten van de waardevermindering van de auto als gevolg van het verkrijgen van een duplicaatcode kenteken aan Cliënt door te belasten.
Deze waardevermindering wordt vastgesteld op € 750,-- .

Bovendien bent u eerst aansprakelijke als er met uw kenteken is getankt zonder te betalen. Doe daarom snel aangifte in geval van diefstal.

1 juli 2009 - 'Onsteelbaar' nummerbord komt eraan - (ad.nl)
‘Onsteelbaar’ Zoiets als, niet verwijderbaar, permanent, onlosmakelijk, met als consequentie bij bumpervervanging, carrosserieherstel, schade door een trekhaak of paaltje, verloren tijd en extra vervangingskosten voor eigenaar/verzekering?

Kentekenplaten stelen en ontdekken dat het niet lukt, veroorzaakt veel schade, hoge loon- en vervangingskosten voor de eigenaar en de ergernis van een duplicaatcode (waardevermindering)

Fixing broken number plate?
I've broken my number plate. where do i get a replacement number plate from? (£15)
Do I have to change my number plate if it is cracked or broken?
Number plates broken.
Displaying Personal Number Plates Legally
License Plate Cloning
Call for car number plate revamp

Voorkom een poging van kentekenplaatdiefstal uit de goedkopere kunststofhouders, en lastige (schade) vragen bij een eventuele verkoop van uw voertuig met duplicaatcode, monteer een License Plate Lock van DYM en plaats daarin de kentekenplaat van metaal of kunststof (zonder gaten in de kentekenplaat te maken).

"Kaasdraad"

Onze oplossing is ogenschijnlijk kostbaar, gaat u echter rekenen dan is de LPL goedkoper dan een product waarbij men gebruik heeft gemaakt van een plakstripconstructie achter de kentekenplaat, die met een kaasdraad eenvoudig kan worden verwijderd.

Met een kaasdraad snijden ze een nieuwe kaas eerst in tweeën, dat gaat sneller dat met een groot kaasmes. Het is een eenvoudig principe van twee stukken bezemsteel van ± 10 cm waarbij men in het midden van de twee handgreepjes het uiteinde van één enkel staaldraadje vast maakt (een fiets remkabeltje bestaat uit meerdere dunne staalkabeltjes). Als je vervolgens aan het uiteinde van de kentekenplaat bijv. op de hoek begint, kun je met het staaldraadje van de kaasdraad aan de achterkant van de kentekenplaat de plakverbindingen doorsnijden en heb je een oogwenk een keurige, vlakke, kentekenplaat in handen.

“License Plate Lock”

Achter het bekende uiterlijk zit de kentekenplaat in de “License Plate Lock” rondom als een safe in een RVS rand ingesloten, en dat is voor een dief direct herkenbare als een 'onneembare' hindernis.

Maar als u zelf zou besluiten uw lelijke kentekenplaat met zwart gespoten letters te vervangen voor een kentekenplaat met zwarte geplakte kunstsof letters, dan kunt u gerust de oude plaat er uit knippen en de License Plate Lock ontlokken zodat u geen extra kosten heeft bij het plaatsen van de nieuwe kenteken plaat. Het er uit knippen maakt de kentekenplaat weliswaar zicht-, onbruikbaar maar bij de aankoop van de nieuwe plaat kunt de oude laten zien en krijgt u geen duplicaatcode op de nieuwe platen.

Er is een brede markt voor de:
 
LicensePlateLock

Hoe lang wordt mijn i-DEPOT bewaard?

--> Contact <--

U mist 1 of 2

met u nog aanvragers Voor de handel zijn dat Kentekenplaten Markt: License Plate Lock
kentekenplaten 1.30.000 per jaar 1.30.000 sets 10%

26.000

stuks 2.166 stuks per maand

http://www.licenseplate.net/

Security - License Plate Lock - Number Plate safe - Registration plate locking